Koppenbergcross
1 november 2024

Barnabas Vas oppermachtig bij de junioren in de Koppenbergcross

VAS

De Hongaar Baranas Vas heeft de Koppenbergcross bij de junioren gewonnen. De 17-jarige renner pakte halverwege de eerste ronde de koppositie en zou die vervolgens niet meer afstaan. De Belg Thorben Allaer finishte op ruime achterstand als tweede. De Fin Kasper Borremans vervolledigde het internationale podium van de eerste manche van de X2O Badkamers Trofee.

De Fin Kasper Borremans schoot als snelste uit de startblokken, maar werd al snel voorbij gesneld door de Hongaar Barnabas Vas die zijn koppositie niet meer zou afstaan. Even leek de Belg Thorben Allaert nog terug te keren, maar niets was minder waar. Barnabas Vas soleerde uiteindelijk soeverein naar de overwinning.

Nochtans had Barnabas Vas er vooraf geen goede hoop in. “Ik was eigenlijk nog niet volledig hersteld van afgelopen crossweekend, dus ik miste een beetje mijn start”, legde hij na afloop uit. “Ik had ook wat schrik voor de modder. Uiteindelijk vond ik een goed ritme en ik heb met name op de Koppenberg het verschil kunnen maken. In tegenstelling tot de tegenstand kon ik daar goed blijven doortrappen. Dit is een mooie generale voor het Europees kampioenschap.”

Allaer nam op zijn beurt genoegen met de tweede plaats. ,,Het was een lastige wedstrijd en ik merkte al snel dat de overwinning te hoog gegrepen zou zijn. Ik kwam nochtans op een gegeven moment zeer dicht bij Vas, maar ik wist dat ik op de limiet aan het rijden was en heb toen besloten om mijn tweede plaats te consolideren. Al bij al kan ik tevreden zijn met een tweede plaats in een prestigieuze wedstrijd als de Koppenbergcross.”

 

Deel dit bericht