Koppenbergcross
1 november 2024

Fem van Empel: “Ik had dit voor geen goud willen missen”

Belga
Belga

Fem van Empel was de glansrijke winnares van de Soudal Ladies Trophy Koppenbergcross. De 21-jarige renster van Jumbo-Visma nam vanaf de start de leiding en zou nooit echt bedreigd worden. ,,Ik had deze wedstrijd voorafgaand aan het crossseizoen aangestipt”, bekende Van Empel na afloop.

Van Empel had vooraf duidelijk haar pijlen op deze wedstrijd gezet. ,,Het is eigenlijk mijn favoriete wedstrijd. Het parcours is mooi, maar loodzwaar. Ik ben blij dat ik hier heb kunnen winnen. Het is toch wel echt een klassieker onder de crossen. Het is geweldig dat ik die op mijn erelijst heb kunnen beschrijven”, besluit Van Empel.

Ook de runner-up Denise Betsema was tevreden over haar race. ,,Ik heb echt afgezien vandaag, maar het is mooi dat ik naar een tweede plaats heb kunnen rijden. Dat was voor mij het hoogst haalbare en het voelt ook echt als een overwinning aan.”

De Britse Anna Kay vervolledigde het podium vol blije gezichten. ,,Ik had echt niet verwacht dat ik hier naar een podiumplaats zou kunnen rijden. Het is één van de zwaarste wedstrijden die er is. Het geeft me vertrouwen voor de toekomst.”

Deel dit bericht