Koppenbergcross
1 november 2023

Haverdings klopt Vandenberghe in slotronde Trimetal Rookie Trophy Koppenbergcross

Golazo
Golazo

David Haverdings heeft tijdens de Koppenbergcross de eerste manche van de Trimetal Rooky Trophy gewonnen. De 19-jarige renner van Baloise Trek Lions reed lange tijd in de achtervolging op de Belg Viktor Vandenberghe, maar wist die nog in de slotronde te remonteren. Victor Van de Putte vervolledigde het podium.

Viktor Vandenberghe vertrok weliswaar van de vierde startrij, maar was razendsnel weg. De eerstejaars belofte van Pauwels Sauzen-Bingoal bouwde een riante voorsprong op, maar begon zijn inspanningen naarmate de koers vorderde te bekopen. David Haverdings profiteerde in de slotronde optimaal daarvan en pakte zo de overwinning.

David Haverdings was na afloop erg tevreden met zijn overwinning. “Het is een cross die niet vergelijken is met andere wedstrijden. Het was loodzwaar, maar ik ben erg blij dat ik de wedstrijd naar mijn hand heb kunnen zetten”, stelde Haverdings. “Bij de start maakte ik nochtans een fout, maar ik ben kalm gebleven en op eigen tempo verder gegaan. Dat heeft me in de slotfase de overwinning opgeleverd.”

Viktor Vandenberghe kon op zijn beurt tevreden zijn met een tweede plaats. “Ik ben eerstejaars belofte, dus dan is het wat aftasten. Ik ging uitstekend van start, maar de opeenvolging van de passages over de Koppenberg begon uiteindelijk toch zwaar door te wegen. Het is jammer dat ik de overwinning niet pak, maar op zo’n zwaar parcours kan ik niet anders dan tevreden zijn met een tweede plaats”, aldus Vandenberghe.

Deel dit bericht