Koppenbergcross
1 november 2024

Iserbyt: ‘Perfecte cross gereden’

CYCLOCROSS OUDENAARDE KOPPENBERGCROSS
Eli Iserbyt schreef op de Koppenberg al zijn achtste overwinning van het seizoen op zijn naam. De Europese kampioen blikte met een tevreden gevoel terug.

“Ik heb vandaag de perfecte wedstrijd gereden”, klopte Iserbyt zich op de borst. “Na Overijse had ik niet verwacht dat ik zo’n goede dag zou hebben, ik voelde de inspanning nog in de benen. Vandaag en gisteren hebben we de twee zwaarste crossen van het seizoen gereden.”

Na de openingsronde bleef alleen nog Toon Aerts over als concurrent, maar al vroeg in de wedstrijd schudde Iserbyt ook de Kempenaar van zich af. “Ik heb me daarna nooit nog bedreigd gevoeld. Die stroken bergop waren mijn ding, ik voelde me op de kasseien beter dan Toon.”

“Het belangrijkste was om alert te blijven en geen foutjes te maken. In de tweede helft van de cross kan Toon altijd iets meer. Dit geeft vertrouwen met het oog op het EK. Het zal een kwestie zijn om niet stil te vallen, anders wordt het moeilijk om terug in gang te schieten. Gelukkig zal het snel zondag zijn.”

Deel dit bericht