vrijdag 1 november 2019

KOPPENBERGCROSS

Extra aandacht voor de toeschouwer!

zondag 26 oktober 2014
Al jarenlang is de Koppenbergcross een publiekslieveling, getuige de duizenden en duizenden toeschouwers die de voorbije jaren in dichte drommen naar Melden zijn afgezakt. Een reputatie die we uiteraard in ere willen houden. In onze zoektocht naar de perfecte beleving vonden we nog verschillende puntjes die konden bijgeschaafd worden.
De aankomst en het vertrek van ons publiek zijn de eerste zaken die we onder handen namen. Voor het eerst wordt het hele Industrieterrein De Meersbloem gereserveerd voor de wagens van onze toeschouwers. Daardoor wordt de parkeercapaciteit verder vergroot. Parkeren is en blijft gratis, net als de busjes die alle toeschouwers van de verschillende parkings naar de wedstrijd brengen en terug. Achtendertig shuttles rijden er op 1 november rond, met dank onder meer aan de financiële hulp van de Provincie Oost-Vlaanderen. En omdat die busjes de voorbije jaren niet altijd even vlot konden doorstromen, hebben we voor deze editie de complete organisatie van de shuttles herdacht. Zo worden de halteplaatsen versterkt met stewards en nadarafsluiting om de fans beter te leiden.

Eenmaal die fans op de omloop zijn beland, willen we hen ook extra in de watten leggen. Door de inzet van een derde groot scherm bijvoorbeeld. Dat wordt op een strategische locatie geplaatst, net als onze andere twee schermen, die van plaats verhuizen. Op die schermen wordt trouwens niet alleen de hoofdwedstrijd voor eliterenners getoond, maar ook die voor vrouwen en beloften. Zo blijft iedereen op de hoogte van het wedstrijdgebeuren, ook op het moment dat de renners niet voor uw neus passeren. Dankzij gratis deelnemerslijsten en overzichtsplannetjes, met dank aan de bpost bank trofee, wordt ons publiek nog beter geïnformeerd.

De Koppenbergcross bezoeken, dat is ook tijd nemen voor een hapje en een drankje. Op vijf verschillende locaties zijn er cateringstands voorzien, die in vergelijking met vorig jaar verder werden uitgebreid. Er zijn trouwens ook vijf eerstehulpposten, een gratis tribune van Het Nieuwsblad langsheen de beklimming, extra vrouwentoiletten, én de Space Bike, een leuke attractie van Proximus. Tussen de wedstrijden door kan u een kijkje nemen in het rennerspark, dat vlakbij de startlocatie ligt en waar u oog in oog kan staan met alle veldrittoppers. Een aanrader! En wil u de foto van uzelf met uw idool meteen met al uw vrienden delen, dan kan dat. Dankzij een tijdelijke zendmast van Proximus, ook een nieuwigheid dit jaar, wordt het telefoonnetwerk ter plaatse enorm uitgebreid.

Tot slot, voor wie er mocht aan twijfelen: de wegenwerken die momenteel nog aan de gang zijn op de Berchemweg, zijn nu al zo goed als afgerond en tegen 1 november helemaal afgelopen. Niets dat een waar veldritfeest op de Koppenberg dus in de weg staat!