vrijdag 1 november 2019

KOPPENBERGCROSS

Beloften: Alleskunner Arensman soleert naar zege

donderdag 1 november 2018

Thymen Arensman heeft op de Koppenberg de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee voor beloften gewonnen. De Nederlander reed solo naar de overwinning. De Fransman Eddy Finé en de Brit Ben Turner zorgden voor een internationaal podium.

Arensman, die eerder dit jaar op de weg al tweede werd in de Ronde van de Toekomst en derde in Parijs-Roubaix voor beloften, nam al vroeg in de wedstrijd het initiatief. De Fransman Eddy Finé was de enige die in de buurt kon blijven en maakte drie rondes voor het einde opnieuw de aansluiting.

De achtervolging had Finé echter te veel krachten gekost. Een nieuwe versnelling van Arensman in de slotronde was voldoende om de zege veilig te stellen. Finé en de Brit Turner vervolledigden het internationale podium op de Koppenberg. Dankzij zijn zege is Arensman ook de eerste leider in de DVV Verzekeringen Trofee.

"Het was een felbevochten overwinning", gaf Arensman toe. "Toen ik Finé zag naderen, heb ik ervoor gekozen om bergop mijn eigen tempo te rijden en in de afdalingen te recupereren. Zo kon ik mezelf wat sparen, terwijl Finé in het rood moest gaan. Een versnelling in de slotronde was dan voldoende om een gaatje te slaan. Zo'n monument winnen, dat is gewoon fantastisch."

Met zijn zege op de Koppenberg onderstreept Arensman zijn veelzijdigheid. "Na het wegseizoen had ik het nog even moeilijk met de omschakeling naar het veld, maar het parcours van de Koppenberg ligt me met die hoogtemeters veel beter dan wedstrijden waarin je veel moet draaien of keren. Hopelijk kan ik toch nog een paar jaar de combinatie van weg en veld doortrekken."

Tekst: DVV Verzekeringen Trofee
Foto: Photopress.be
Meer foto's: klik hier