Honsinger bekroont ijzersterke race met overwinning op Koppenberg

CYCLOCROSS OUDENAARDE KOPPENBERGCROSS
Clara Honsinger heeft de eerste manche van de X²O Badkamers Trofee op haar naam geschreven. De Amerikaanse toonde haar het sterkste in de Koppenbergcross, voor Denise Betsema en Kata Blanka Vas. Annemarie Worst, vorig jaar nog winnares van de Koppenbergcross, finishte op ruim drie minuten.

De wedstrijd begon met een mooi eerbetoon aan Jolien Verschueren, die in juli van dit jaar overleed. Nadien barstte de strijd meteen los, met Annemie Worst die meteen het voortouw nam. Haar landgenote Betsema nam echter al snel over, met Honsinger en Kastelijn in haar kielzog.

Aan het einde van de tweede ronde nam Honsinger het commando over. Vooral op de Koppenberg toonde de Amerikaanse zich ijzersterk. Ze nam ronde na ronde voor haar rekening, maar Betsema gaf niet op. De Nederlandse bleef aanklampen en gaf nooit meer dan een handvol seconden prijs. Ook Vas bleef in de achtergrond in het kielzog van de twee voorin.

Honsinger bleef op het zware parcous echter nagenoeg foutloos. Betsema maakte wel regelmatig een slippertje, maar bleef wel ijzersterk volhouden. Met de finish in zicht had Honsinger slechts een drietal seconden voorsprong vooraleer ze aan de Koppenberg kon beginnen. De Amerikaanse had echter nog genoeg in de tank om de overwinning over de streep te trekken. Betsema streed tot het eind, maar finishte op zeven seconden. Vas pakte na een knappe race de derde plaats op 45 seconden.

Nadien gaapte een grote kloof. Kastelijn kwam als vierde over de streep op ruim 1 minuut 47 seconden. Brand vervolledigde de top 5 op ruim twee minuten.

Deel dit bericht