Oppermachtige Iserbyt kroont zich tot koning van de Koppenberg

CYCLOCROSS OUDENAARDE KOPPENBERGCROSS
Voor een derde keer op rij heeft Eli Iserbyt de Koppenbergcross gewonnen. De Europese kampioen was ongenaakbaar in Oudenaarde en liet de concurrentie op ruime afstand. Toon Aerts en Lars van der Haar eindigden uiteindelijk op de tweede en derde plaats.

In de eerste manche van de X²O Badkamers Trofee stond er geen maat op Iserbyt. Van der Haar schoot weliswaar als snelste uit de startblokken, maar de Nederlander moest de leidersplaats al snel afstaan aan Iserbyt. Hij nam het heft meteen in handen, waardoor de achtervolgers al vol aan de bak moesten.

Aerts leek de stevige tred van Iserbyt nog wel te kunnen volgen, maar na twee rondes kon ook hij Iserbyt niet meer bijbenen. Aerts zette alles op alles, met een slippartij tot gevolg. Dat bleek ook meteen het einde van de wedstrijd, want de vogel was gaan vliegen.

Iserbyt maakte geen foutjes en leek moeiteloos naar de overwinning te fietsen. Tussendoor staken ook de regen en wind de kop op, maar ook dat kon Iserbyt niet uit zijn lood slaan. De Europees kampioen finishte met 23 seconden voorsprong op Aerts. Van der Haar kwam als derde over de finsh, op 1 minuut 18 seconden van de winnaar.

Deel dit bericht