Regerend viervoudig wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot te bewonderen in Koppenbergcross

Belga
Belga

Pauline Ferrand-Prévot staat op 1 november aan de start van de Koppenbergcross, binnen de X²O Badkamers Trofee de eerste manche van de Soudal Ladies Trophy. De 30-jarige Française behaalde de voorbije weken wereldtitels in vier verschillende wielerdisciplines en vindt in Oudenaarde een selectief parcours dat haar op het lijf gesneden is.

26 augustus: wereldkampioene mountainbike cross-country short track (XCC) in het Franse Les Gets. 28 augustus: wereldkampioene mountainbike cross-country (XCO) in het Franse Les Gets. 17 september: wereldkampioene mountainbike marathon (XCM) in het Deense Haderslev. 8 oktober: wereldkampioene gravel in het Italiaanse Veneto, de allereerste wereldkampioene in deze jongste tak van de wielersport.

Op anderhalve maand tijd heeft Pauline Ferrand-Prévot liefst vier wereldtitels aan haar al bijzondere rijke palmares toegevoegd. De Française is viervoudig wereldkampioene XCO, tweevoudig wereldkampioene XCM en mocht ook in het wegwielrennen (2014) en in het veldrijden (2015) al eens de regenboogtrui aantrekken.

Pauline Ferrand-Prévot wil ook dit najaar schitteren in het veldrijden, te beginnen met de Koppenbergcross op 1 november. Vier dagen later start de veelzijdige Française ook als één van de topfavorieten op het EK cyclocross in Namen, waar ze een eerste Europese veldrittitel wil veroveren.

Deel dit bericht