Koppenbergcross
1 november 2024

Remijn en Van den Boer veroveren eerste kasseien

KoppenbergNieuwelingen
De eerste winnaars van het nieuwe seizoen van de X²O Badkamers Trofee zijn bekend. In de Koppenbergcross waren de eerste kasseien voor nieuwelingen Senna Remijn en Arthur Van den Boer. Bij de meisjes nieuwelingen was de overwinning voor Cat Ferguson.

Bij de tweedejaarsnieuwelingen probeerde de Nederlander Senna Remijn de wedstrijd meteen in handen te nemen. De renner van Acrog-Tormans fietste al in de openingsronde een mooi kloofje bij elkaar, maar zakte na kettingproblemen terug naar de derde plaats.

“Ik moest even naar boven lopen en verloor veel tijd”, legt Remijn uit. “Ik voelde me echter goed en kon al snel het gaatje terug dicht rijden. Het was een zware cross, maar ik hou wel van die modder. Echt een leuke wedstrijd.”

Remijn nam het commando terug over en zette nummer twee Ieben Jacobs nog op 17 seconden. Neo Tielens, die nog als leider de slotronde was ingegaan, eindigde finaal als derde op een kleine minuut.

Voor Remijn was het de derde overwinning van het seizoen. “Maar het het is wel een hele mooie om te winnen. En zo beleef ik een schitterend weekend, zondag eindigde ik nog tweede op het NK op de weg.”

Van den Boer boekt negende van het seizoen

De kassei voor de eerstejaarsnieuwelingen mag straks op de kast van Arthur Van den Boer. De 14-jarige pion van AA Drink Young Lions startte op de laatste rij, maar was op de top van de Koppenberg al opgeschoven naar de vierde plaats. “Ik was goed weg en kon op de linkerkant veel renners inhalen”, aldus Van den Boer. “Na die inspanning moest ik even bekomen, toch kon ik verder opschuiven naar de tweede plaats.”

Van den Boer liet de concurrentie even achter zich, maar zag na een slipper drie renners terugkomen. De Brit James Bell deed met een aanvalspoging een gooi naar de overwinning, maar stond bij de laatste klim van de Koppenberg te voet.

“De kloof werd steeds groter, maar plots moest hij in de laatste bocht afstappen. Ik heb geluk gehad, maar op dit parcours hoort dat erbij. Niemand blijft gespaard van pech.” Voor Van den Boer was het al de negende zege in tien wedstrijden. Bell moest tevreden zijn met de tweede plaats, Lennes Jacobs vervolledigde het podium.

Bij de meisjes nieuwelingen was de overwinning voor Cat Ferguson.

Deel dit bericht