Koppenbergcross
1 november 2024

Thibau Nys: “Deze wedstrijd was uniek in zijn soort”

Thibau Nys

Thibau Nys heeft de Koppenbergcross meetellend voor de X2O Badkamers Trofee op zijn naam geschreven. De 20-jarige renner van Baloise Trek Lions won met een voorsprong van zeven seconden op zijn Nederlandse ploeggenoot Lars van der Haar. Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) vervolledigde het podium. “Ik ben helemaal leeg”, stelde gelukkige winnaar Nys na afloop.

Nys kon zich geen betere seizoenstart inbeelden. “Ik was natuurlijk al goed bezig, maar dat ik met de Koppenbergcross nu ook een klassieker onder de veldritten heb gewonnen, doet enorm deugd. Ik heb zelden zo’n zware wedstrijd meegemaakt. Ik was helemaal leeg en het was heel de wedstrijd ieder voor zich. Ik merkte onderweg dat het super glad was, maar ik heb me goed kunnen redden. Het was balanceren, maar het bleek uiteindelijk voldoende voor de zege. Het is niet te geloven. Ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken.”

Lars van der Haar deelde met zijn tweede plaats mee in de feestvreugde van zijn ploeggenoot. ,,Toen Thibau voorop kwam te liggen, heb ik me direct op de tweede plaats gefocust”, omschreef hij de ploegentactiek. ‘”Ik voelde me onderweg beter dan Iserbyt, maar je moet het dan ook nog weten te verzilveren. Ik heb ervoor moeten knokken en heb alles gegeven. Beter had de wedstrijd echter niet voor onze ploeg kunnen verlopen.”

Iserbyt was na afloop wat ontgoocheld over zijn derde plek. “Ik had mijn zinnen op de wedstrijd van vandaag gezet. Ik ben echter op twee sterkere renners gestuit. Het was ook enorm glad, wat het extra lastig maakte. Ik ben echter de hele wedstrijd gefocust gebleven, waardoor ik toch nog op het podium ben geëindigd.”

 

Deel dit bericht