Koppenbergcross
1 november 2024

Van De Putte remonteert Wyseure in laatste meters van Trimetal Rookie Trophy

Belgian Victor Van de Putte and Belgian Joran Wyseure pictured in action during the U23 men's race during the Koppenbergcross, the first race (out of eight) of the X2O Badkamers trophy, in Melden, on Tuesday 01 November 2022. BELGA PHOTO DAVID PINTENS
Belgian Victor Van de Putte and Belgian Joran Wyseure pictured in action during the U23 men's race during the Koppenbergcross, the first race (out of eight) of the X2O Badkamers trophy, in Melden, on Tuesday 01 November 2022. BELGA PHOTO DAVID PINTENS

Victor Van De Putte zegevierde boven op de Koppenberg na een spannende wedstrijd bij de beloften. Deze Trimetal Rookie Trophy was pure propaganda voor de cyclocross. Na een sterke opening van Jente Michels, nam wereldkampioen Wyseure de leiding over en sloeg meteen een kloof van 12 seconden. In de laatste ronde kwam echter Van De Putte nog opzetten en remonteerde Wyseure in de allerlaatste meters.

In de aanvangsfase zagen we een enorm sterke Jente Michels. Hij nam het voortouw en leek de wedstrijd al vroeg in een beslissende plooi te leggen, maar na twee ronden zagen we wereldkampioen Joran Wyseure sterk naderen. Halfcross kwam hij aansluiten bij leider Michels en liet zijn metgezel een halve ronde later ook ter plaatse. Wyseure fietste al snel een mooie voorsprong bijeen en deed zo een gooi naar de overwinning. Bij het ingaan van de laatste ronde leek deze binnen te zijn, maar dat was buiten Victor Van De Putte gerekend.

In die laatste ronde voelde Wyseure de vermoeidheid en ging hierdoor ook in de fout met een kleine valpartij tot gevolg. “Ik was goed op dreef tijdens de cross maar viel in de laatste ronde wat stil. Ik vrees dat de valpartij ook door de vermoeidheid kwam,” wist de eerlijke wereldkampioen.

Van De Putte draaide de laatste keer Koppenberg op met enkele seconden achterstand maar kreeg vleugels door Wyseure voor hem uit te zien rijden. “Op voorhand had ik dit echt niet verwacht, ik was al tevreden geweest met een plaats bij de beste vijf. In die laatste hectometers zag ik de Wyseure voor me uit rijden en dat motiveert natuurlijk.”

Jente Michels legde na een knappe openingsfase nog beslag op de derde podiumplaats. “Het gevoel was zeer goed maar ik kreeg naarmate de cross vorderde helaas rugpijn. Ik reed nog op 10% van mijn kunnen rond, anders was ik waarschijnlijk mee voorop gebleven en kon ik misschien meestrijden voor de overwinning,” aldus Michels.

Voor Joran Wyseure was het één van de grootste ontgoochelingen uit zijn carrière. Zijn eerste woorden waren dan ook: “Wat moet ik nu zeggen?!”

BELGA PHOTO DAVID PINTENS

Deel dit bericht