Koppenbergcross
1 november 2024

Van Empel pakt autoritair haar tweede Koppenbergcross

Belga
Belga

Voor de tweede maal op rij is Fem van Empel erin geslaagd de Koppenbergcross in Oudenaarde te winnen. Een sterke Denise Betsema toonde zich na een lastige periode voor het eerst opnieuw en werd knap tweede. Anna Kay vervolledigde het podium.

Al vanaf het begin kregen we een beeld te zien zoals wel vaker het geval was dit seizoen: een sterke Fem van Empel die van start tot finish de wedstrijd in handen neemt. Al snel werd duidelijk dat de Nederlandse voor de tweede keer op rij de Koppenbergcross in Oudenaarde zou gaan winnen.

Revelatie van de dag was Denise Betsema. Na een zware val op training afgelopen zomer zag zij haar seizoensstart de mist in gaan, maar nu kon ze zich voor het eerst nog eens tonen. Na een sterke wedstrijd eindigde de Nederlandse op een knappe tweede plaats, wat ze achteraf omschreef als een echte opsteker. De bronzen medaille ging naar Anna Kay, die na twee rondes  afstand kon nemen van een verrassende Kim Van de Steene. Plaatsen 4 en 5 kleurden zo Belgisch, want ook de 22-jarige Kiona Crabbé fietste zich een plaats in de top 5.

Winnares Fem van Empel blikte achteraf tevreden terug op het wedstrijdverloop. “Het was loodzwaar. Je kon niet rustig fietsen, want dan viel je gewoon om. Nu moet ik goed herstellen voor het EK van zaterdag.”

 

Deel dit bericht