Koppenbergcross
1 november 2024

Wereldkampioen Ronhaar kleurt Trimetal Rookie Trophy, Nys op podium

CYCLOCROSS OUDENAARDE KOPPENBERGCROSS
Wereldkampioen Pim Ronhaar heeft de Koppenbergcross voor beloften gewonnen. De Nederlander rekende in de openingsmanche van de Trimetal Rookie Trophy af met de Brit Cameron Mason. Thibau Nys stond bij zijn terugkeer in het veld meteen mee op het podium.

In de Trimetal Rookie Trophy mogen de beloften in de eigen leeftijdscategorie om de overwinning strijden en dat lokte maandag 67 renners naar de Koppenberg. Wereldkampioen Pim Ronhaar nam van bij de start de handschoen op en kwam als eerste boven.

“Ik wou van bij de start de koers in handen nemen”, bevestigt de renner van Baloise trek Lions. “Na de eerste passage aan de materiaalpost had ik al een paar meter op de concurrentie. ‘Als ik dat kan volhouden, wordt het een hele mooie cross’, dacht ik.”

Cameron Mason gaf Ronhaar echter geen vrijgeleide richting de overwinning. De Brit pikte zijn wagonnetje aan bij de Nederlander en probeerde hem onder druk te zetten. Het publiek smulde van het duel. “In de afdaling pakte ik uit met een versnelling en de toeschouwers werden helemaal gek”, genoot Ronhaar. “Ronde na ronde stond er steeds meer volk aan de kant. Het was fantastisch om hier rondrijden.”

De versnelling van Ronhaar kende succes. Mason moest een tweede keer de rol lossen. Definitief deze keer. “Al was het nipt”, beseft Ronhaar. “In de slotonde kwam Cameron terug opzetten, maar ik kon hem nog net afhouden.” Aan de finish bedroeg het verschil amper zes seconden.

Ronhaar was zo diep gegaan en moest na de aankomst steun zoeken op de dranghekken. “De wedstrijd had geen seconde langer moeten duren. Normaal rij je door na de finish. Hier lukte dat niet. Ik zat helemaal op de limiet. Deze wedstrijd zal richting het EK zeker in de kleren kruipen, maar ik heb met deze zege wel veel vertrouwen getankt.”

Deel dit bericht