Koppenbergcross
1 november 2024

Eerste kasseien gaan naar Rommelaere en Groot-Brittannië

koppenberg-2ej
De West-Vlaming Iben Rommelaere en de Britten Oliver Akers en Zoe Backstedt mochten met de eerste kasseitrofeeën van de Koppenbergcross 2019 naar huis. Zij wonnen de drie nieuwelingenreeksen van de openingsmanche van de DVV Verzekeringen Trofee.

Op een natte, glibberige Kopenberg reed Akers bij de eerstejaarsnieuwelingen meer dan een halve minuut weg van zijn landgenoot Max Greensill. De Waal Antoine Jamin werd derde. Tussen de 43 deelnemers werd Jane Zoe Backstedt fraai negentiende, en daarmee was ze met ruime voorsprong het beste meisje. Bij de tweedejaarsnieuwelingen zat er meer spanning in de wedstrijd: in de laatste ronde verdween koploper Kenay De Moyer door een incident uit het front van de wedstrijd. Het leverde Iben Rommelaere winst op, voor Robbe Dhondt en Luxemburgs kampioen Mathieu Kockelmann.

Voor Akers was de Koppenbergcross een primeur: “Ik croste nog nooit in België en zag nog nooit de Koppenberg. Het was genieten.” Backstedt (dochter van oud-prof Magnus) fietste al eerder de beruchte Bult omhoog. “Maar nog nooit op bemodderde crossbanden: dat bleek ongelooflijk zwaar.” De gladde kasseien brachten wel meer renners in de problemen: “Constant zag ik rond me valpartijen op de kasseien, maar zelf kon ik rechtblijven”, stond Rommelaere ervan te kijken.

Deel dit bericht