Koppenbergcross
1 november 2024

Thibau Nys wint de Koppenbergcross en treedt zo in de voetsporen van zijn vader

Belga
Belga

Op een loodzwaar en modderig parcours wist Thibau Nys zich in Oudenaarde te kronen tot winnaar van de Koppenbergcross. Ploegmaat Lars van der Haar reed als tweede over de streep en Eli Iserbyt eindigde op de derde plaats.

Een enthousiaste start van Thibau Nys, die zich in de modder duidelijk in zijn sas voelde. Vrijwel meteen duwde hij het gaspedaal in en nam hij de kop van de wedstrijd. Een kleine voorsprong werd in ronde twee verder uitgebouwd waarbij Vanthourenhout, Iserbyt, van der Haar en co moesten trachten Nys terug te halen.

Halfweg koers leek dat ook te gaan lukken. Onder meer een val van Nys en een sterke versnelling van Iserbyt leken voor een omwenteling van de wedstrijd te zorgen, maar niet veel later beschikte Nys opnieuw over een mooie voorsprong op het trio Iserbyt – van der Haar – Vanthourenhout.

In de laatste ronde probeerden Iserbyt en van der Haar nog een ultieme poging om het gat richting Nys te dichten, maar die inspanningen mochten niet baten. Na iets minder dan een uur reed de 20-jarige Thibau Nys als winnaar over de streep en zette hij voor de eerste keer de Koppenbergcross achter zijn naam. Een mooi moment voor de jonge renner, die na 11 jaar in de voetsporen van vader Sven kon treden. Achteraf blikte hij tevreden terug. “Ik ben dit type wedstrijden niet gewoon. Het was een heel trage cross, waardoor je tijd hebt om na te denken. Ik probeerde een goed tempo te zoeken en heb niet naar de anderen gekeken.”

 

Deel dit bericht