Koppenbergcross
1 november 2023

Iserbyt na nieuwe triomf op Koppenberg: ‘Mijn gestalte is hier ideaal voor’

sfqsfqsdfq
Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) is een kassei rijker. De West-Vlaming soleerde naar de zege in de eerste manche van de X²O Badkamers Trofee in Oudenaarde. "Ik werd steeds ambetanter toen ik verloor."

Toon Aerts lossen op de Koppenberg: Iserbyt weet dat dat geen eenvoudige opdracht is. “Toen ik naast hem reed, hoorde ik hem behoorlijk zuchten. Maar hem eraf rijden, da’s nog niet zo simpel. Eens ik dat kloofje had, nam ik wel een stevige voorsprong. Lars zette wel goed druk, waardoor ik steeds moest blijven rijden.” 43 seconden: zoveel voorsprong heeft Iserbyt al op zijn naaste belager Van der Haar. “Met mijn gestalte en gewicht is deze wedstrijd echt iets voor mij. Daarom was ik zo teleurgesteld bij de Ethias Cross in Beringen, want dat was ook een parcours op mijn maat. Ik wist al van vorige week dat ik er klaar voor was en in supervorm was.”

Samen met Toon Vandebosch en Michael Vanthourenhout ging de winnaar nog trainen op de Kluisberg, niet ver van de Koppenberg. “We hebben twee bubbels: één in Lichtaart en één in West-Vlaanderen. Ik vertrek met één ambitie naar het EK in Rosmalen: winnen. Zeker nu Mathieu niet won. Ik werd steeds ambetanter toen ik verloor, maar daar werd ik scherper van.” De West-Vlaming knipte een stuk uit zijn beenstuk om zijn knie wat wrijving te besparen. “Enkel op de Koppenberg kreeg ik wat last van de knie. Dan komt er 400, 500 watt op. Ik reed steeds constant. Op het einde wilde ik me daarom ook niet kapot rijden voor die extra paar secondjes.”

Deel dit bericht