Aerts: ‘Cross was Eli op het lijf geschreven’

CYCLOCROSS OUDENAARDE KOPPENBERGCROSS
Toon Aerts moest in de eerste manche van de X²O Badkamers Trofee tevreden zijn met de tweede plaats. De renner uit Rijkevorsel besefte dat het verschil in gewicht de doorslag gaf en trok zich op aan zijn laatste ronde.

“We kennen Eli als een lichte renner die goed bergop kan rijden”, trapte Aerts met zijn analyse een open deur in. “In het veld kon ik de schade nog beperken, maar de kasseien waren in zijn voordeel. Met mijn 75 kilo moet ik op die stroken bergop harder op de pedalen duwen.”

In de openingsfase nam Aerts de kop. Had hij het tactisch misschien anders moeten aanpakken? “Eli zou sowieso weggereden zijn, deze cross was hem op het lijf geschreven. Soms hanteert Eli een tactiek om wat trager te rijden en dan te versnellen, dat heb ik niet zo graag. Dus opteerde ik ervoor om mijn eigen tempo op te leggen.”

Aerts zag Iserbyt al acht keer winnen, maar blijft optimistisch. “In de laatste ronde heb ik het verschil kunnen terugbrengen van 40 naar 20 seconden. Dat stemt me tevreden. Volgende week zal het EK net iets minder lastig zijn, zoals Ronse of Overijse. Dat ligt me beter, ik kijk er al naar uit.”

Deel dit bericht