Baers klimt naar Koppenbergwinst bij juniores

Fotospecia9
Arne Baers heeft de Koppenbergcross (DVV Verzekeringen Trofee) voor juniores op zijn naam geschreven. De Limburger van Callant - Doltcini nam in de finale de wedstrijd in handen.

Arne Baers heeft de Koppenbergcross (DVV Verzekeringen Trofee) voor juniores op zijn naam geschreven. De Limburger van Callant – Doltcini nam in de finale de wedstrijd in handen.

De eerste wedstrijdhelft werd gekleurd door de Nederlander Hugo Kars, maar bij het ingaan van de voorlaatste ronde werd die voorin afgelost door Baers. De uiteindelijke winnaar kon nadien Lennert Belmans afhouden, die tijdens zijn wedstrijd werd afgeremd door schoenpech maar toch nog tweede werd. Yorben Lauryssen kon zich met een snelle slotronde nog als derde op het podium hijsen.

Baers was afgelopen weekend ook al primus in Beringen, ook een klimcross bij uitstek. “Ik heb de smaak te pakken”, grijnsde hij met de befaamde kasseitrofee naast zich. “Vandaag was het deelnemersveld beter dan in Beringen. Daarom dat ik graag weer wou winnen, om te laten zien dat ik zeker goed ben.”

“Dit soort klimcrossen, daar kick ik op. Snelle, vlakke crossen, dat is niets voor mij. Hier kan ik mijn ding doen. De Koppenbergcross is een klassieker. Een cross die iedereen wil winnen. De kasseitrofee krijgt dus een mooi plekje, bij ons in de leefkamer.”

Deel dit bericht