Dockx zwoegt zich naar overwinning bij junioren in Koppenbergcross

DockxKoppenberg
Aaron Dockx heeft de Koppenbergcross voor junioren op zijn naam geschreven. De renner uit Rijkevorsel hield op de Bult van Melden twee Britten af en mag net als dorpsgenoot Toon Aerts een kassei op zijn vensterbank zetten.

“Het was een zwaar crossje”, hijgde Dockx uit na de finish. De junior was diep moeten gaan om op de Koppenberg zijn vierde overwinning van het seizoen te boeken. Dockx probeerde in de eerste ronde de wedstrijd meteen naar zijn hand te zetten. Met succes. Dockx zette de tegenstand op achtervolgen en leek al vroeg op weg naar de bloemen.

Kettingproblemen voor Dockx zorgden echter voor nieuwe spanning. “Bij de wissel in de post liep het niet helemaal gesmeerd en zo kon iedereen terug komen. Even later kon ik profiteren van een foutje van Askey om opnieuw de leiding te nemen.”

Dockx bouwde gestaag zijn voorsprong uit et zette Askey en Oliver Akers finaal op meer dan een halve minuut. “Het was de zwaarste cross die ik ooit heb gereden”, pufte Dockx. “Qua kilometers hebben we misschien niet veel gereden, maar mijn gemiddelde lag nog nooit zo laag. Alsof we niet vooruit reden. Niet op de weg en niet in het veld, waar het in de modder echt stoempen was. Gelukkig heb ik mijn wedstrijd goed ingedeeld en zak ik met veel vertrouwen af naar het Europees kampioenschap.”

Deel dit bericht