Jens Dekker herrijst op de Bult van Melden

belgaimage-157709104-full
Jens Dekker heeft de Koppenbergcross bij de beloften op zijn naam gezet. De Nederlander haalde het vrijdag voor zijn landgenoot Ryan Kamp, Gerben Kuypers vervolledigde het podium.

Timo Kielich nam de kopstart voor zijn rekening, maar grote verschillen konden nog niet opgemeten worden na de eerste passage over de Koppenberg. Al snel nam de Nederlander Jens Dekker de koppositie over van Tim Van Dijke en versnelde hij een paar keer.

In geen tijd verzamelde hij tien seconden bonus op Pim Ronhaar en Ryan Kamp. Ronhaar viel terug, Kamp ging op zoek naar Dekker die nooit echt veel bonus pakte, maar wel voorop bleef. Net voor het opdraaien van de slotronde ging het nog om amper vier seconden, op de top steeg dat alweer naar 13 tellen.

Kamp slaagde er niet meer in het kloofje te dichten en stapelde de foutjes op. De zege voor Dekker dus, voor Nederlands kampioen Ryan Kamp en onze landgenoot Gerben Kuypers.

Dekker, wereldkampioen bij de junioren in 2016, hing zijn fiets aan de haak in januari van dit jaar na aanhoudende ademhalingsproblemen. Vorig weekend maakte hij in Luxemburg zijn comeback met een negende plaats. In zijn tweede wedstrijd schiet hij nu al meteen raak.

Deel dit bericht